Szkolenia z higieny żywienia

haccp1Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych, przedsiębiorstwa sektora spożywczego zapewniają, że personel pracujący z żywnością

jest nadzorowany i/lub szkolony w sprawach higieny żywności odpowiednio do jego charakteru pracy; że osoby odpowiedzialne za opracowywanie i stosowanie procedury określonej w art. 5 ust. 1 niniejszego rozporządzenia lub za funkcjonowanie właściwych wytycznych, przeszły odpowiednie szkolenie ze stosowania zasad HACCP oraz zgodność ze wszelkimi wymogami prawa krajowego dotyczącymi programów szkoleniowych dla osób pracujących w poszczególnych sektorach spożywczych.
 
Prowadzimy szkolenia z higieny żywienia dla osób pracujących z żywnością oraz dla osób kierujących pracownikami mającymi kontakt z żywnością (dawniej Minimum Sanitarne). Uczestnicy szkolenia otrzymują Zaświadczenie o jego ukończeniu i przyswojeniu wiedzy.

Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy w szczególności z zakresu: